Kandil

Miraç Kandili
"Miraç, Peygamber Efendimiz'in (sas) göklerde Allah-u Teala (cc) ile buluşmasıdır.
"Cenab-ı Hak görünen ve görünmeyen âlemlerdeki güzellikleri göstermek için, kâinat fabrikasını ve merkezini gezdirmek, insanlığın amel ve ibadetlerinin ahiretteki neticesini göstermek için Aleyhisselatü Vesselam Efendimiz'i bilemediğimiz bir boyutta zamansız ve mekânsız olarak huzuruna almıştır." (Zaman, 16.06.2012, Miraç Kandili ilavesi)

İsra ve Miraç Kur'an da nasıl geçiyor?
Yüce Allah (cc) İsra hadisesini Kur'an-ı Kerim'inde şöyle açıklıyor: Kulunu (Muhammed (sas) bir gece Mescid-i Haram'dan (alıp) Mescid-i Aksa'ya kadar götüren (Allah'ın şanı her türlü noksanlardan) münezzehtir. (O Mescid-i Aksaya ki) biz, onun etrafına bereket verdik. (Bu gece yolculuğunu) ona (o kulumuza) ayetlerimizden bazısını gösterelim diye (yaptırdık). Şüphesiz ki, O, (her şeyi) hakkıyla işiten, (her şeyi) hakkıyla görendir! " (İsra Suresi)

Bu gece edilen dualarımız kabul ola. (Amin!)
...Yorumlayın-Paylaşın...

GÜZEL İZMİR


Hafta sonu kuzenimin oğlunun düğününe gittik. Bu İzmir'e ilk gidişimdi. Düğünümüz bir kır düğünüydü. Çok güzel oldu. Gelin çok güzel, damat çok yakışıklıydı. Bol bol dans edip oynadılar. Çok eğlendiler.



Kardeşlerim ve ben; İzmir'i gezdik, tozduk.İzmir'in sakinliğini, trafik düzenini beğendim.Yalnız, çok sıcaktı.


Burası Seyirtepe... İzmir: kuşbakışı. Güzel demli bir çay içtik burada... Biz iyi anlaşan kız kardeşleriz.Böyle birlikte olmak ne güzel... Bunu fırsat buldukça yapıyoruz.



Güzel İzmir - Sezen Aksu



...Yorumlayın-Paylaşın...
Related Posts with Thumbnails