2012'ye Merhaba Derken

2011 yılı geldi geçti ve gidiyor. Güle güle gitsin. Bu yılı geride bırakırken hiç de iç açıcı anılarım yok ne yazık ki... Kendim, çevrem, ülkem ve dünya açısından düşünürsem:
Kendi açımdan zor bir yıl oldu. İlk altı ay oğlumun ani çıkan hastalığı yüzünden yoğun bir arayış, çaba ve üzüntü içinde geçti. İnançlı bir insan olarak bu hastalığı Allah'ın bize verdiği bir armağan olarak düşündüm. Bir sınava gireceğimi ve bunun mutlaka kazanmam gereken bir sınav olacağını kafamın bir köşesine yazdım. En zor ve sıkıntılı ilk günlerden itibaren karamsar duruma girdiğimde, ümitsizliğe düştüğümde hep "Allah'ım ben bu sınavı vereceğim," dedim arka arkaya, tekrar tekrar. Dualar ettim. Dualar ettik. Uzun tedavi süreci başladı. Mayıs ayı sonunda büyük ve zorlu bir ameliyat geçirdi. Başarılı bir ameliyat. Ameliyathane kapısında uzun saatler boyunca korku, kuşku ve merakla geçen zaman...
Sonrasında dinlenme süreci arkasından tekrar tedavi, tedavi... Kontroller. Bir seneye yakın bir tedavi süreci sonunda gözle görülür bir iyileşme var çok şükür. Bu arada aylar boyu gizli gözyaşları, elem, keder, hizmet ve dua...Yanında gelen baş ağrıları, depresyon...
Sonuç: Oğlumun doktor kontrolü dönüşü yüzünün gülmesiyle benim yüzüm de güldü. Yaşananlar sanki hiç yaşanmamış gibi oldu. Üzerimden tonlarca yük kalktı. Hafifledim.
Tanıdık, akraba, eş dost açısından da hüzünlü bir yıl oldu 2011. Tanıdığım 11 kişi dünyasını değiştirdi. Hepsini rahmetle anıyorum. "Ateş düştüğü yeri yakar derler". Acılarını paylaşıyorum. Baş sağlığı ve sabır diliyorum.

Ülkem açısından: büyük şehirlere inen terör. Yine terör, yine terör... Sel felaketleri. Kadına uygulanan şiddet... Canımızı çok yakan "Van Depremi", deprem görüntüleri. Çadır, battaniye, ekmek kuyrukları. Yardıma uzanan eller. Acımasız doğa koşulları. Soğuk ve arkasından yağan kar. Karda neşeyle oynayan, kayan çocuklar. Çocuk olmak ne güzel...

Dünya açısından: yine savaşlar, terör, açlık, gözyaşı. Sel, deprem, kasırga, tsunami felaketleri... Kara Afrika'nın kara yazısı.: "AÇLIK". Somali'ye yardım. Türkiye'nin uluslararası arenada güvenilir yükselişi. Arap baharı. Kışa dönen bahar. Ölüm kol gezerken, gelen gideni aratırken ne baharı bu ???

Dünyada yaşayan insanların büyük bölümü köleler ve geri kalan efendileri. Efendiler"Kurtlar sofrasında" dünya haritasını önlerine açmış, düzen değişikliği yapmaya uğraşıyorlar(yıllar öncesinden başlamış bu). Dünya coğrafyası inceleniyor. Bir tarafta satranç masası kurulmuş, hamleler yapılıyor. Oyunlar ekiplerle oynanıyor. Artık her çalışma ekip işi, bireysel değil. Ön planda menfaatler. Piyonlar ileri geri. İleriye dönük en az üç hamle düşünülüyor. Köleleri idare etme ve yola getirmek için yapılacak ek hamleler, yeni bağlantılar konuşuluyor. Önümüzdeki yıl, bu hamleleri bir bir göreceğiz sanırım.

2012 yılı hoş geldin. Senden barış, huzur, sağlık ve  dingin bir yaşam bekliyoruz.

Allah'ım bana verdiğin güzel armağan için sana şükürler olsun.

Yeni yılınız mutlulukla dolsun. Her şey gönlünüzce olsun...
...Yorumlayın-Paylaşın...
Related Posts with Thumbnails