İstanbul: "Yağmurlu"

07.04.2010: Bugün, İstanbul'a yağmur yağıyor sevgili günlük...

İki gün daha yağacakmış hava tahmin raporuna göre. Buram buram toprak kokuyor bahçeler... Bahçesi olanlar duyar bu kokuyu. Doğa uyanış içinde. Yağmur onlar için can suyu...


Ağaçlar renk renk çiçeklendi. Küçük küçük yapraklarını çıkarmaya başladılar. Mevsimlik çiçekler ekildi. Her tarafta laleler, sümbüller, menekşeler göze çarpıyor. Ben de balkonumdaki çiçeklerin toprağını kabarttım. Benim de saksıdaki menekşelerim ve begonyalarım açtılar.

Bugün güneş yüzünü göstermiyor sevgili günlük. Gökyüzü bulutlarla kaplı...
Rahmetli kayınvalidem şöyle derdi (eskilerden rivayet) : " Rüzgâr
lı havanın kuytusu / Yağmurlu havanın uykusu". Evet bu kasvetli hava insanın uykusunu getiriyor.

Kayınvaldemi kaybedeli bir yıl üç ay oluyor. Nur içinde yatsın. Zaman ne çabuk geçiyor, ya da "zamanın içinden geçip giden bizleriz," diye düşünüyorum.


Geçtiğimiz pazar Bağlarbaşı'ndaydım. Dört kız kardeş arabayla gidelim, Sabancı Öğretmen Evi'nde birer çay içelim, hava alalım dedik. Güneşli ve sıcak bir hava vardı. Arabayla yola çıktık. Ama güzergâhlar değişmiş. Beylerbeyi sapağını bulamadık ya da görmeden geçtik. Bir baktık ki Boğaziçi Köprüsü'ndeyiz .
Ortaköy'e gidelim dedik. Aman Allahım ne yoğun trafik... İğne atsan yere düşmeyecek. Aralarda hız tutkunu motosikletliler. Bisikletle yol bulmaya çalışan yeni yetmeler. Sıkıştık kaldık. Dur kalk, dur kalk. Yayalar halimize bakıp, gülüyorlar.


Kardeşim "Motor çok ısındı," dedi. Orada eğleşmeye boşverdik. Dönelim dedik. Araba kullanan kardeşim resmen strese girdi. "Bir daha pazar günü buralara gelmek mi, tövbe," dedi.
Neyse zorla, köprünün ayaklarının oradan geçtik Bebek'e doğru.. Etiler'e saptık. İkinci köprüden, K
avacık'tan Bağlarbaşı'na ulaştık. Saate baktık; tam üç saat geçmiş. Dışarda yemek yedik. Yemekler güzeldi neyse. Yorgunluğumuzu atıp Avcılar'a geri döndük.

Ya, işte böyle. "Köy kentim" benim. Gitgide yaşanmaz oluyorsun. Seni gezmekten yorgunum. Yine de sana vurgunum.

"Ah güzel İstanbul / Benim sevgili yârim".
Sevdiklerimden vazgeçemem, huyum bu...

Paylaşın!

Bookmark and Share

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails